Visie

Er is niets zo persoonlijk als sieraden. Laat staan wanneer er een kleine hoeveelheid as van uw dierbare in is verwerkt.

Een sieraad kan niet met meer zorg gemaakt zijn, dan wanneer dat volledig met de hand gebeurd. En die aandacht verdient een bijzonder sieraad ook. Eenieder is immers uniek, waarom het sieraad dat u draagt dan niet?

Passie is de basis voor onze visie. De wetenschap dat ieder sieraad dat we maken bijdraagt aan de verwerking van een groot verlies, doet ons goed. We gaan ver in het leveren van kwaliteit, het móet gewoon goed zijn.

Het bij je dragen van een beetje as van een dierbare is een specifieke keuze en kan op verschillende manieren. Het maken van sieraden met een asbestemming is niets nieuws, dat doet men al jaren. Wij willen ons hier echter in onderscheiden. Zo verwerken wij het as in het sieraad, dat hoeft u natuurlijk niet zelf te doen. Hoe dat precies in zijn werk gaat kunt u onderaan op deze pagina zien.

Wij ontwerpen ieder sieraad alsof het een ‘normaal’ sieraad is. Dat het een zeer waardevol rouwsieraad is, is aan de buitenkant niet direct te zien. Het gaat immers om het gevoel dat u er zelf bij heeft. Zoals het úw keuze is om dit sieraad te dragen, is het ook aan u om te kiezen met wie u deze waardevolle betekenis wil delen


Bekijken

werkwijze

Doordat wij ieder sieraad met de hand maken is er niets standaard. Ieder ontwerp brengt nieuwe uitdagingen met zich mee en vraagt zijn eigen manier van produceren. Zo kunnen materiaalkeuze en bijvoorbeeld het gebruik van edelstenen invloed hebben op het maakproces.
Om u een indruk te geven van een aantal belangrijke stappen in dit maakproces, vindt u hieronder een aantal foto’s met korte uitleg.

Bekijken

Smelten en gieten

Door goud om te smelten en het in een mal te gieten creëren we de basis van het sieraad. Zo kunnen we ook uw eigen (familie)goud gebruiken om een sieraad van te maken.

Basismateriaal

Het door omsmelten verkregen basismateriaal is meestal plaat of achtkantig draad, octogoon genoemd. Door dit te buigen, walsen en smeden ontstaat de grove lijn van het sieraad.

Walsen

Met een wals krijgt het eerder genoemde basismateriaal de gewenste dikte. Hier houden we er al rekening mee dat het sieraad nog afgewerkt moet worden en dit ten koste van de materiaaldikte gaat.

Solderen

Vaak bestaat een sieraad uit meerdere delen welke we aan elkaar solderen. Dit gebeurd met hetzelfde materiaal als het sieraad zodat er minimaal kleurverschil ontstaat.

het zetten van stenen

 Diamanten of andere edelstenen worden meestal als laatste in het sieraad gezet. Veel gebruikte manieren van zetten zijn de klemzetting, pavé zetting en  gladomzetting.

Klemzetting

De steen zit geklemd tussen twee delen van het sieraad. Onder de steen loopt de ring echter door. Dit zorgt ervoor dat de ring niet open kan buigen en de steen eruit zou kunnen vallen.

Pavé zetting

Pavé is Frans voor plaveien, ofwel bestraten. Meerdere –vaak kleine- stenen worden microscopisch in een rij of oppervlak gezet.

Gladomzetting

Er wordt een gladde rand over de rand van de steen gewreven, waardoor deze vast zit in het conische gat dat gemaakt is.

Afwerking

Wij werken onze sieraden mat of glanzend af. Geheel mat of glanzend kan mooi zijn, maar soms geeft een combinatie van beiden een mooi resultaat.

het verwerken van as

Wij kiezen voor een duurzame manier om as in een sieraad te verwerken. Het gebruik van lijm of kleine schroefjes waar een as ruimte mee afgesloten wordt, past niet bij ons beeld van kwaliteit.

We maken een holle ruimte in het sieraad waar de as in kan. Deze ruimte wordt afgesloten met een dun plaatje goud of zilver, afhankelijk van het materiaal van het sieraad. Door in dit plaatje een klein gaatje te boren, kan de as in de ontstane ruimte gedaan worden.

Het gaatje wordt dicht gesoldeerd met een andere kleur materiaal, zo krijgt een geelgouden sieraad een wit stukje en vice versa. Op die manier kunt u op een subtiele wijze altijd nog (aan de binnenzijde van het sieraad) zien waar de as in het sieraad verwerkt is.